FacebookEnglishNederlands
 

Over mij

 
Painters paint their pictures on canvas
but musicians paint their pictures on
         silence

Leopold Stokowski

 

In 1994 studeerde ik als docerend en uitvoerend musicus af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. De altviool gaf in die tijd met haar warme en beetje melancholieke klank kleur aan mijn muzikale schilderspalet zogezegd.

Niet veel later werd ik voor het eerst moeder van een zoon en twee dochters volgden.
Ik bleef freelance werken. Werkte veel in verschillende orkesten en andere ensembles in Nederland en in het buitenland. Muziek waar zang bij zat, daar ging mijn hart naar uit. Zelf wilde ik ook zingen, maar dan op mijn (alt)viool... Alle stijlen kwamen voorbij; musicals, opera's, cantates en oratoria maar ook optreden met een popgroep vond ik geweldig.

 
Jarenlang had ik daarnaast mijn eigen lespraktijk. Ook was ik 10 jaar als altviooldocente verbonden aan muziekschool De Muzen in Veenendaal en als viool- en altviooldocente was ik 4 jaar werkzaam bij Muziekcentrum Zuidoost in Amsterdam. Ik werkte in die tijd mee aan de pilot van het zeer succesvol geworden Leerorkest. Kinderen plezier laten beleven aan muziek zie ik nog steeds als een van mijn missies.

Toen mijn eigen kinderen nog klein waren, wilde ik op een gegeven moment meer grip op mijn werktijden hebben. Om die reden kwam ik voor de klas te staan om muzikale basisschoolpresentaties te verzorgen. Ik zette mijn eigen naschoolse muzikale activiteit op en gaf cursussen muziek op schoot. Ook was ik 3 jaar werkzaam (deels full-time) als gastouder.

Het mogen werken met jonge kinderen zie ik nog steeds als een groot voorrecht. Hun pure essentie, openheid en verwondering zien te behouden en hen begeleiden de wereld in is iets dat mij erg na aan het hart ligt. Vanuit deze belangstelling volgde ik in 2011 de opleiding tot docent babymassage bij Centrum Sterrenkind in Den Haag. Hier leerde ik masseren volgens de bio-release methode. In februari 2014 rondde ik de cursus tot docent Shantala babymassage af bij de Massage Academie in Apeldoorn.

Vanuit mijn praktijk Arco Iris wil ik ouders en kinderen de meerwaarde van muziek en aanraking laten ervaren.                                                                            

Recent heb ik 'In con-tact met je baby' ontwikkeld. Een 10 weken durend programma dat jou als ouder alle tools in handen geeft om vanaf dag 1 met je baby te communiceren. 

Ben je benieuwd wat 'In con-tact met je baby' jou allemaal te bieden heeft?

Mail of bel me en ontvang direct alle informatie.