FacebookEnglishNederlands
 

Muziek op schoot

 

Grote oogjes volgen
het geluid in golven.
Het is als een zacht aanraken
dat het hart doet ontwaken.
Het hoeft geen betoog:
gaan de handjes omhoog
de kleine kijkers weten
ik ben niet vergeten.

Pieter Rose

 

Een leuke, afwisselende cursus voor baby en ouder om samen te genieten van muziek. Nu ook in Bloemendaal.

Tijdens de lessen zal het accent liggen op het zingen van de meest uiteenlopende liedjes. Liedjes kunnen activeren (schootspelletjes), rust geven (slaapliedjes), troosten of dagelijkse handelingen begeleiden zoals bijvoorbeeld aankleed- en badliedjes. De meer seizoensgebonden liedjes zullen als een rode draad door het lesprogramma heen lopen.

Behalve zingen, komen spel en dans aan bod. Met behulp van eenvoudige muziekinstrumentjes kunnen de kinderen ook muziek maken. Zelf zal ik regelmatig op mijn viool spelen.

Muzikale vaardigheden zijn niet vereist. Iedere ouder kan aan deze cursus deelnemen! Na afloop van de les krijg je de liedjes mee naar huis zodat je ze ook thuis kunt blijven zingen. Zo ontstaat vóór het kind gaat praten al een grote passieve woordenschat. Op een speelse manier wordt ook de ontwikkeling van de sociale en emotionele vaardigheden gestimuleerd. De onderlinge band zal nog verder versterken door het plezier in het samen zingen.

Ik geef de cursus Muziek op schoot voor baby's in de leeftijd van 5 -14 maanden en voor baby's/dreumesen in de leeftijd van 14 - 24 maanden.

Enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Klik dan hier.

Voor peuters en kleuters geef ik de cursus Beweegkriebels. Je kunt je belangstelling hiervoor kenbaar maken door gebruik te maken van het contactformulier

Alle praktische informatie is te vinden bij prijzen en lesdata.

Wil je Muziek op schoot of Beweegkriebels voor peuters als activiteit bij jouw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal organiseren? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Muziek maakt slim is een interessant boekje dat ik graag onder de aandacht breng. Het is te bestellen via de gelijknamige website www.muziekmaaktslim.nl.

Cadeaubon

Een cadeaubon kun je hier bestellen.