FacebookEnglishNederlands
 

Babymassage

Waarom babymassage?

Na maanden in de buik van de moeder bijna ononderbroken te zijn gewiegd, hebben baby's na de geboorte enorm veel behoefte aan liefdevolle aandacht en lichamelijk contact. Massage is een prachtige manier om aandacht en lichamelijk contact te combineren. Door aanraking krijgt een baby het sterkst de ervaring 'er te zijn'. Regelmatig masseren helpt jou om de lichaamstaal van je kindje beter te begrijpen. Het is voor jullie allebei ontspannend en bovendien leuk om samen te doen.

Babymassage heeft ook een positieve uitwerking op alle lichaamsfuncties; het stimuleert de doorbloeding van de huid, versterkt het immuunsysteem, bevordert de spijsvertering, is goed voor de motoriek, ontspant en kan er voor zorgen dat je baby dieper en langer slaapt. Baby's die veel worden gemasseerd groeien daadwerkelijk sneller.

Voor baby's die last hebben van darmkrampjes, obstipatie, overstrekken of veel huilen kan babymassage echt een uitkomst zijn. Dit geldt in het bijzonder voor te vroeg geboren baby's en voor baby's die na de geboorte te maken krijgen met een ziekenhuisopname. Middels massage kun je zelfs in het ziekenhuis een waardevolle bijdrage leveren aan de groei en het herstel van je kindje. Polariteitsmassage kan bij baby's die in de couveuse liggen heel goed worden toegepast.

Wanneer kun je beginnen?

Babymassage kan vrij snel na de geboorte gegeven worden. Zeker als je kiest voor een cursus aan huis kun je met 3 weken beginnen. Raadzaam is om in ieder geval met babymassage te starten voordat je kindje gaat kruipen (gemiddeld 8 a 9 maanden).

Shantala babymassage

Tijdens de cursus leer je masseren volgens de Shantala methode; een ritmische ontspanningsmassage die in India al eeuwenlang van moeder op dochter wordt doorgegeven. De cursus zal hier en daar aangevuld worden met massagetechnieken vanuit de bio-release babymassage. Beide methodes zijn makkelijk aan te leren. Gezien mijn muzikale achtergrond zullen liedjes ook verweven worden in de lessen.

 

Hoe ziet een cursus eruit?

Om rust en kwaliteit te waarborgen, maak ik de babymassagegroepen bewust niet groter dan 4 moeders (of vaders!) met baby.
De cursus kan indien gewenst ook aan huis gegeven worden.

De groepscursus omvat 4 lessen van 1½ uur. Tijdens deze lessen leer je stap voor stap alle massagetechnieken die nodig zijn om je baby uiteindelijk een complete massage te geven. Ik maak gebruik van een pop om alle handelingen op voor te doen. 

Huidverzorging en de Tummy tub komen de laatste les aan bod.

De privécursus omvat 3 lessen, van 75 minuten (massage en zingen) of van 2 uur (massage, zingen en babygebaren). Ouders kunnen de lessen samen volgen en het programma wordt helemaal op jullie wensen afgestemd. Ik kom hiervoor graag bij jullie thuis. 

Aanmelden? Klik hier.

Praktische informatie is te vinden bij prijzen en lesdata.

Ik ben lid van de Vakgroep Shantalamassage Docenten.

 

 

 

 

Con-tact is samen voelen. Dat wil je baby ervaren, letterlijk en figuurlijk. 

 

Cadeaubon

Een cadeaubon kun je hier bestellen.